Обяви » Обяви за екскурзии и почивки » ЕС води разследване срещу Дисниленд Париж за разликите в цените за чуждестранните туристи

PATEKI.bg преустановява дейността си на 5 Май 2018 г. поради липса на допълнително финансиране.

Молим да ни извините за причиненото неудобство.
 PATEKI.BG
 Обяви за екскурзии и почивки  Обяви за екскурзии и почивки
Потребител: Анонимен | Вход | Регистрация
Добави екскурзия
»  Екскурзии и почивки
» Туристически агенции
Обява №
» Избрани обяви
» Запазени търсения


ЕС води разследване срещу Дисниленд Париж за разликите в цените за чуждестранните туристи
29.07.2015 в 08:51

Германците плащат най-скъпо в парка

Европейската Комисия съобщи на 28 юли, че разследва дали Дисниленд Париж кара туристите да плащат повече в зависимост от държавата си, което е в противоречие с правилата в Европейският Съюз.

„В момента разследваме определен брой жалби, голяма част от които са подадени срещу Дисниленд Париж” – съобщава за Агенция Франс Прес говорител от Комисията. Британският всекиденвник Файненшъл Таймс уточнява, че най-голямият увеселителен парк в Европа е бил обвинен, че дава по-високи цени за своите немски и британски посетители. Според вестника, един френски посетител плаща 1346 евро за премиум пакет, докато на англичанина той струва 1870, а на германеца – 2447 евро.

Неоправдани разлики в цените

„Комисията и европейските асоциации на потребителите често получават жалби от потребители, които се оплакват от неоправдани разлики в цените, базирани на тяхната националност или страна на пребиваване” – разлики, забранени от европейските директиви – подчертава говорителят. „Твърде често се случва потребителите да търсят покупка на стоки или услуги в друга държава, когато има пречки да получат най-добра цена.”

Френското правителство трябва вземе мерки Дисниленд Париж да спазва европейските закони и търговските практики, уточнява източник от ЕК, добавяйки, че Брюксел трябва скоро да се свърже с Франция по повод на този случай. Според този източник потребителите могат да бъдат дискриминирани по различни начини, чрез сайтове, специфични за страната им, с различни тарифи, или чрез компании и фирми, които дори отказват да правят доставки до определени страни.

Сериозни мерки в ЕС

Още от встъпването си в длъжност на чело на Комисията през ноември, Жан Клод Юнкер започна кръстоносен поход срещу националните търговски бариери, които пречат на потребителите и по-точно в онлайн търговията. Американските компании Амазон, Гугъл и Апъл бяха първите, на които се наложи да понесат последствията от тази кампания, със започването на множество разследвания.

Миналата седмица ЕК обвини също така британската телевизионна мрежа Скай ТВ и шест големи холивудски студиа, че нарушават законите за анти-монопола, тъй като са сключили договори, които гарантират териториална ексклузивност на Скай ТВ и блокират конкуренцията им с други платени телевизии от ЕС.


Превод и адаптация: Деяна Русева
Коментари
Няма добавени коментари
Антиспам код
Обяви | Условия за ползване | Помощ | Партньори | Контакти
© 2011-2018 ПЪТЕКИ.БГ ЕООД. В сайтът се използват графични елементи от Sanscons и Tango icons.
Всички права запазени.
Автомобили
Имоти
Работа
Фирми и организации
Екскурзии и почивки
Хотели
Заведения
Малки обяви